Vir: Vse za moj dan

sobota, 1. november

ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 12 urami in 39 minutami
Prehlad in gripa sta pozimi pogosta spremljevalca. Večina odraslih ju preboli brez večjih težav, a pri starejših lahko tudi navadna prehlada povzročita resne zaplete. Zdravniki opozarjajo, da morajo ljudje po 60. letu med boleznijo paziti na eno stvar, ki jo mnogi spregledajo, čeprav ima ključno vlogo pri okrevanju. Zakaj je hidracija najpomembnejša pri okrevanju Ko […] Objava Ljudje starejši od 60 let ne smejo početi ene stvari, ko zbolijo, opozarjajo zdravniki se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 12 urami in 43 minutami
Jesenski dnevi pogosto prinesejo zadnje sadeže na paradižnikovih steblih, ki so še vedno zeleni. Vreme se ohladi, sonce izgubi moč in marsikdo se sprašuje, ali je mogoče te plodove sploh še rešiti. Dobra novica je, da lahko tudi doma brez težav dozorimo zelene paradižnike, če poznamo nekaj preprostih trikov. Zakaj paradižniki ostanejo zeleni? Paradižnik potrebuje […] Objava Tako lahko doma dozorimo zelene paradižnike se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 12 urami in 47 minutami
Spanje velja za enega najpomembnejših delov dneva. Telo počiva, um se umiri, mišice se sprostijo. Pižama je pri tem naš vsakodnevni spremljevalec, kos oblačila, ki se ga skoraj ne zavedamo, a ga nosimo več ur skupaj. Kljub temu večina ljudi redko pomisli, kako pogosto bi jo morali zamenjati. Za marsikoga je to povsem osebna rutina, […] Objava Kako pogosto zamenjamo pižamo? Morda bolj, kot ste mislili se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 12 urami in 51 minutami
Kislo zelje je bilo nekoč nepogrešljiv del vsake kleti in gospodinjstva. V lesenih sodih, postavljenih v najhladnejši kotiček doma, je počasi vrelo in z značilnim vonjem napovedovalo, da se bližajo hladni meseci. Danes se vrača na mize ne le zaradi nostalgije, temveč tudi zaradi svojega izjemnega vpliva na zdravje. Čeprav ga lahko kupimo v trgovini, […] Objava Stari recepti za kisanje zelja, kot so to počeli naši dedki se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 12 urami in 53 minutami
Pri peki kruha, potice ali drugih vzhajanih jedi se pogosto znajdemo pred vprašanjem, koliko svežega kvasa uporabiti, če imamo v receptu navedenega suhega. Razmerje med njima je preprosto, a zelo pomembno, saj napačna količina kvasa močno vpliva na teksturo in okus testa. Preveč kvasa lahko povzroči prehitro vzhajanje in kisel okus, premalo pa trdo in […] Objava 7 gramov suhega kvasa je koliko svežega? se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 12 urami in 53 minutami
Peka kruha z drožmi je ena najstarejših kuharskih tehnik, ki še danes očara ljubitelje domače peke. Pred komercialnimi kvasi so ljudje stoletja uporabljali tisto, kar jim je ponujala narava. Divje kvasovke iz zraka in okolice. Prav te so dajale kruhu značilen okus, teksturo in aromo. Droži niso le modna muha, temveč čarobna vez med človekom, […] Objava Takjo boste ustvarili popolne svoje droži za kisel kruh se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 12 urami in 57 minutami
Moka je osnova vsake dobre pice. Ne glede na to, ali pripravljamo tanko italijansko, ameriško debelo ali domačo rustikalno različico, prav moka določa teksturo, vonj in zračnost testa. Toda vprašanje, ki si ga zastavi marsikdo, ko stoji ob kuhinjskem pultu, je enostavno. Koliko pic pravzaprav lahko spečemo iz enega kilograma moke? Osnovno pravilo za pripravo […] Objava Toliko pic lahko spečemo iz enega kilograma moke se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma in 13 urami
Jesenski dnevi prinašajo preobrazbo narave in vrtov. Listje odpada z dreves, trato prekrivajo zlate, rjave in rdečkaste plasti, zrak pa diši po vlagi in razkroju. Za mnoge je to čas grabljenja in odstranjevanja, a tisti, ki vrt razumejo kot živ sistem, vedo, da odpadlo listje ni odpadek. V njem se skriva dragocen vir organske snovi, […] Objava Iz odpadlega listja lahko nastane izjemen kompost se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 13 urami in 5 minutami
Zimski dodatek za upokojence bo letos prvič postal del redne socialne politike, namenjene lajšanju stisk v hladnejših mesecih. Gre za enkratno finančno pomoč, ki dopolnjuje že obstoječi letni dodatek, in bo izplačana vsem prejemnikom pokojnin in nadomestil iz invalidskega zavarovanja. Odločitev o dodatku je del prehodnih določb novele Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki […] Objava Zimski dodatek za upokojence – komu pripada in kdaj bo izplačan? se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 13 urami in 6 minutami
Garderobna omara je eden tistih prostorov, kjer se kaos pogosto nabira počasi, skoraj neopazno. Vsak kos oblačila ima neko zgodbo, vsak predal skrito vsebino in vsaka polica svoj spomin. A potem pride trenutek, ko vrata omare komaj zapremo in vemo, da je napočil čas za red. Čiščenje garderobe ni le praktično opravilo, temveč tudi simboličen […] Objava Tako boste pospravili garderobno omaro – enkrat za vselej se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 13 urami in 14 minutami
Vsako jutro si številni ljudje pripravijo skodelico kave, preden odidejo v službo ali začnejo dan. Ta ritual je del kulture, način prebujanja in trenutek, ki ga marsikdo ne želi zamenjati z ničemer. A farmacevti opozarjajo, da lahko prav ta vsakdanja navada postane težava, če kavo pijemo skupaj z zdravili. Raziskave kažejo, da kofein vpliva na […] Objava Kava in zdravila – kombinacija, ki lahko povzroči težave se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 13 urami in 19 minutami
Para je eden najbolj nežnih in hkrati učinkovitih načinov priprave hrane. Ni presenetljivo, da so ga nekoč uporabljali predvsem v kitajski in japonski kuhinji, danes pa ga vedno pogosteje srečamo tudi v sodobnih evropskih kuhinjah. Kuhanje na pari ohranja naravno teksturo, barvo in okus živil, hkrati pa omogoča, da v hrani ostane več hranil, ki […] Objava Kuhanje na pari – pet trikov, ki jih morate poznati se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 13 urami in 27 minutami
Vsako jesen, ko listje porumeni in sadovnjaki oživijo v toplih barvah, mnogi pogled usmerijo proti vejam kakijevih dreves. Med listjem žarijo oranžni plodovi, ki sijejo kot male lučke. Videti so popolni, zreli in vabljivi, a videz pogosto vara. Čeprav je morda težko zdržati skušnjavo, se prenagljeno obiranje kakijev lahko maščuje. Ti sadeži imajo svoj ritem […] Objava Kakijev z drevesa ne pobirajte prehitro – to je nekaj dobrih razlogov, zakaj se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 13 urami in 34 minutami
Nizkocenovni prevozniki so v zadnjih letih spremenili način potovanj. Poceni letalske vozovnice, avtobusi in vlaki omogočajo, da se svet zdi bližje kot kadarkoli prej. A za nizko ceno je pogosto treba sprejeti nekaj kompromisov. Potovanje z nizkocenovnim prevoznikom ni zapleteno, a zahteva nekaj pripravljenosti, pozornosti in potrpežljivosti. Če veste, na kaj morate biti pozorni, lahko […] Objava To morate vedeti, preden potujete z nizkocenovnim prevoznikom se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 13 urami in 59 minutami
Hotelska restavracija z ruskim bifejem ima nekaj posebnega vzdušja. V zraku diši po sveže pečenih rogljičkih, po mizah se svetijo sklede s sadjem, na toplih ploščah se bleščijo jajca, hrenovke in zelenjava. Gostje prihajajo z nasmehom, s krožniki v rokah in različnimi navadami, ki jih prinesejo iz domačih kuhinj. Prav v teh trenutkih se pokaže, […] Objava To so nenapisana pravila obnašanja v hotelski restavraciji, če imajo ruski bife se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 14 urami in 5 minutami
Microsoft je predstavil popolnoma prenovljene ikone za svoje najbolj znane aplikacije – Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Teams, OneDrive, SharePoint, Access in druge. Na prvi pogled gre za oblikovno spremembo, a v resnici odraža veliko več. Novi vizualni jezik simbolizira prihod nove dobe produktivnosti, kjer umetna inteligenca ni več dodatek, ampak neločljiv del vsakdanjega dela. […] Objava Nove Microsoft 365 ikone v času umetne inteligence se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 14 urami in 8 minutami
Včasih med dolgimi telefonskimi pogovori roka nehote seže po svinčniku. Brez posebnega namena začnemo risati po papirju, zapolnjevati praznino, delati vzorce ali risati like. Mnogi tega ne opazijo, drugi pa so presenečeni, ko na koncu pogovora vidijo, koliko so narisali. A ti drobni liki, čačke in vijuge niso vedno zgolj posledica dolgčasa. Psihologi že desetletja […] Objava Rišete med telefoniranjem? To lahko pomeni, kakšen človek ste se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 14 urami in 15 minutami
Jesen je čas, ko narava dobi tople odtenke rdeče, bakrene, zlate in rjave. Enako se zgodi tudi v frizerskih salonih, kjer se ženske odločajo za spremembo, ki prinaša mehkobo, sijaj in toplino. Po poletju, ki lase obremeni s soncem, soljo in vetrom, pride trenutek, ko si vsaka želi nekaj novega – barvo, ki bo poudarila […] Objava Jesenske barve las, ki jih boste z veseljem koristile se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 14 urami in 18 minutami
Medtem ko večina potnikov ob pogledu skozi okno letala občuduje oblake ali pokrajino spodaj, le redki opazijo majhne palčke, ki štrlijo z zadnjega roba kril. Videti so skoraj nepomembne, a prav te drobne komponente skrbijo, da sodobna letala letijo varno in brez motenj. Imenujejo se odvodi statične elektrike ali po angleško static discharge wicks in […] Objava Majhne paličice na krilih potniških letal skrivajo pomembno nalogo se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 14 urami in 22 minutami
Benidorm že desetletja velja za eno najbolj živahnih letovišč na španski obali. Leži v provinci Alicante, ob obali Valencijske skupnosti, in velja za tretje največje mesto tega območja. Nekdaj majhna ribiška vas se je po petdesetih letih prejšnjega stoletja spremenila v pravo metropolo turizma, danes pa Benidorm zaradi svoje slikovite podobe pogosto imenujejo New York […] Objava Benidorm – bleščeče srce Sredozemlja, kjer se poletje nikoli ne konča se je pojavila na Vse za moj dan .