Vir: Vse za moj dan

Včeraj

ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 4 urami in 27 minutami
Vsakemu se zgodi. Pogledaš v uro, nato v hladilnik in ugotoviš, da je vse meso še vedno trdo kot kamen. Mikrovalovke nimaš, časa tudi ne prav dosti. V takih trenutkih marsikdo pomisli, da ni druge možnosti kot odpoved večerji z mesom. A obstajajo hitri in varni načini, kako odtajati meso brez tehnologije, ki naj bi […] Objava Kako najhitreje odtajati meso iz zamrzovalnika, če nimaš mikrovalovke se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 4 urami in 45 minutami
Akne niso le težava najstništva. Marsikdo se z njimi srečuje tudi v odrasli dobi. Lahko so povezane s hormoni, stresom, genetiko ali kozmetiko, a vse več raziskav potrjuje: prehrana igra pomembno vlogo. Tisto, kar vnesemo v telo, se odraža tudi navzven. Koža je namreč največji organ in pogosto prvi pokaže, da nekaj ni v ravnovesju. […] Objava Hrana, ki povzroča akne, in tista, ki pomaga do čiste kože se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 6 urami in 20 minutami
Osebna izkaznica je temeljni osebni dokument, ki potrjuje vašo identiteto, državljanstvo in stalno prebivališče. Omogoča dostop do javnih storitev, služenje pravicam in tudi prehod državnih meja. Ko je izgubljena ali ukradena, ne gre zgolj za osebno nadlogo, temveč za upravno, varnostno in celo pravno tveganje. Osebna izkaznica je vstopnica do identitete Pogrešitev osebne izkaznice zato […] Objava Ste izgubili osebno izkaznico? To morate storiti takoj, da se izognete zapletom se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 6 urami in 48 minutami
Marelice sodijo med najbolj občutljivo sadje v domačih vrtovih in sadovnjakih. Zrele so mehke, hitro fermentirajo in ne prenašajo grobega rokovanja. Še preden jih predelamo v marmelado, spečemo v pecivu ali razdelimo sosedom, se postavi vprašanje: kam z njimi? Kako jih shraniti, da ostanejo sveže, zdrave in neobdelane vsaj še nekaj dni? Način shranjevanja vpliva […] Objava Shranjevanje marelic v kartonski embalaži: zakaj je časopisni papir še vedno najboljši se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 6 urami in 50 minutami
Melona je simbol poletja, sonca in brezskrbnosti. Ko je pravilno dozorela, njena aroma zapolni prostor, tekstura pa se topi v ustih. Tisti, ki jo pridelujejo sami, vedo, da je domača melona nekaj povsem drugega kot trgovinska – bolj mehka, intenzivna, razkošno dišeča. A kako jo ponuditi, da ne ostane le pri koščku v hladilniku? Poletna […] Objava Kako lahko jemo domačo melono? S pršutom je najboljša se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 7 urami in 2 minutama
Marelice sodijo med najbolj pričakovane sadeže poletja. Njihova žametna lupina, sončna barva in sladkoba, ki jo razvijejo na veji, privabljajo tako ljubitelje sadja kot predelovalce marmelad. A čeprav se zdi, da je prepoznati zrel sadež preprosto opravilo, marsikdo pri obiranju marelic naredi napake. Pretirano zgodnje trganje privede do trdega in kislega sadeža, zamujanje pa pomeni, […] Objava Tako boste že na drevesu opazili, katere marelice so zrele se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 7 urami in 50 minutami
V hladilniku se znajde marsikaj, a obstajajo živila, ki zahtevajo posebno pozornost. Med njimi je tudi salama. Ta mesnina je pogosto rezerva za hitro malico ali okusen dodatek h kruhu, a njena odprta embalaža pomeni, da se je življenjska doba začela hitro krašati. V nadaljevanju preberite, koliko časa salama dejansko ostane varna za prehrano, kako […] Objava Koliko časa lahko hranimo odprto salamo v hladilniku se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 8 urami in 24 minutami
Napihnjenost je ena najpogostejših prebavnih težav sodobnega časa. Pojavi se po obroku, med stresom, zaradi hormonskega nihanja ali kot posledica neustrezne prehrane. Ne gre zgolj za občutek polnosti, temveč za resnično nelagodje, ki lahko vpliva na samozavest, gibanje in splošno razpoloženje. Včasih pomagajo zdravila, pogosto pa je rešitev veliko bolj naravna – hrana sama. Preprost […] Objava Hrana, ki naravno pomaga proti napihnjenosti se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 9 urami in 52 minutami
Hrvaška obala ostaja najbolj priljubljena počitniška destinacija Slovencev. A poleg pogleda na modro morje, vonja po borovcih in zgodnjega skoka v vodo nas vsako leto čaka tudi nekaj manj prijetnega – gneča na cestah. Naj bo to na izvozu iz Ljubljane, pri Kozini, na meji ali na cestninskih postajah – stoječa kolona je del poletne […] Objava To je najboljša ura za odhod proti morju, če nočete stati v gneči se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 10 urami in 26 minutami
Načrtovanje poti na jug je vsako leto podobno – iskanje apartmaja, pakiranje kopalk in upanje, da letos vsaj na meji ne bo treba stati tri ure. Poletje je za številne Slovence sinonim za Dalmacijo, a pot do tja ni vedno preprosta. Prometni zamaški, visoke temperature in slabo izbrani termini lahko hitro pokvarijo vzdušje še pred […] Objava Če potujete v Dalmacijo, preverite ta nasvet – prihranili boste ure vožnje se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 11 urami in 2 minutama
Slovenija je dežela gradov. A le redko katera regija jih na tako majhnem prostoru premore toliko kot Posavje. Območje med Zidanim Mostom in mejo s Hrvaško skriva v svojih zelenih gričih, dolinah in mestecih pravo zbirko grajskih draguljev. Vsak izmed njih ima svojo zgodbo, vsakega obdajajo posebni pejsaži, in vsak ima v današnjem času drugačno […] Objava Ste vedeli, da se v tej slovenski regiji skriva kar devet gradov? se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 11 urami in 19 minutami
Poletje, sonce, Jadran in asfalt, ki se blešči v vročinskem valovanju – tako bi lahko opisali številne slovenske sobote na poti proti Dalmaciji. Hrvaška obala je še vedno med najbolj priljubljenimi destinacijami, a do tam ni vedno enostavno priti. Prometne konice, gneča na cestninskih postajah in visoke temperature so recept za slabo voljo. Če vas […] Objava Poletje na hrvaški obali: kako pripraviti avto, da vas ne pusti na cedilu v kolonah se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 11 urami in 30 minutami
Rukola s svojo pikantno aromo že dolgo ni več le spremljevalka italijanske kuhinje. Postala je vsakodnevna zelenjava, ki raste v loncih, visoko dvignjenih gredah ali neposredno v zemlji. Njena hitra rast in odpornost sta odlični lastnosti, a marsikateri vrtnar kljub temu opazi, da po prvem rezanju ne požene več tako bujno. Pogosto iščemo razloge v […] Objava Če želite, da bo rukola po rezanju rasla naprej, naredite to takoj po obiranju se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 11 urami in 47 minutami
Nova verzija umetne inteligence Gemini 2.5 Pro, ki bo kmalu postala del uradne ponudbe Googla, je že na voljo v predogledni različici. Namenjena je razvijalcem, raziskovalcem in podjetjem, ki že iščejo stabilne in zmogljive modele. Z boljšim razumevanjem jezika, strukturiranjem besedil in optimiziranim delovanjem v realnem času model postavlja nova merila. Kaj je novega v […] Objava Kaj prinaša nova generacija umetne inteligence: Gemini 2.5 Pro pred splošno dostopnostjo se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 12 urami in 32 minutami
Shranjevanje sadja in zelenjave se zdi na prvi pogled preprosto opravilo, a v ozadju se dogajajo zapleteni kemični procesi. Nekatere vrste hrane med seboj sprožajo zorenje, druge povzročajo gnitje, tretje pa si ne ustrezajo zaradi vlage, vonjav ali sproščenih plinov. Mnogokrat za hitro pokvarjenost krivimo kakovost izdelka ali temperaturo hladilnika, a pozabimo na osnovno pravilo: […] Objava Če jih želite sveže, teh sadežev ne smete nikoli shranjevati skupaj se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 1 dnem, 13 urami in 37 minutami
Slovenija se je znova znašla na lestvici, ki bo razveselila marsikaterega ljubitelja hmeljnega napitka. Na seznamu držav z največjo letno porabo piva na prebivalca smo zasedli deseto mesto. To ne preseneča, pivo je v slovenski kulturi močno prisotno, od pivskih festivalov do običajev ob nogometnih tekmah, od teras v poletni vročini do podeželskih veselih dni. […] Objava Slovenci med deseterico največjih pivopivcev na svetu. In kaj to pomeni? se je pojavila na Vse za moj dan .

petek, 6. junij

ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 4 urami in 40 minutami
Marelice zorijo hitro. Čez noč se iz čvrstih sadežev spremenijo v mehke kupčke, polne soka. Ko jih nabiramo, smo pogosto prepozni za marmelado. Sadeži popokajo, postanejo kašasti, ponekod že porjavijo ali se začnejo udirati. V tistem trenutku večina ljudi pomisli, da je zanje konec. A ni nujno. Sadje, ki ne gre več v posodo, še […] Objava Kam z gnilimi marelicami, ki niso za v marmelado? Lahko kaj naredim iz njih? se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 5 urami in 17 minutami
Marelice sodijo med najbolj cenjeno poletno sadje. Dišeče, mehke, sladko-kisle in s toplim oranžnim odtenkom kar kličejo po tem, da jih pojemo sveže ali spremenimo v domačo marmelado. Toda realnost poletnih dni je pogosto drugačna. Drevo obrodi naenkrat, obiranje je neizbežno in kuhanje marmelade – čeprav morda načrtovano – pogosto pade v drugi plan. Kaj […] Objava Kako lahko shranite marelice, če za marmelado zmanjka časa se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 5 urami in 21 minutami
V vsakdanjem jeziku pogosto slišimo izraze, kot so poldrugo leto, poldruga ura ali poldruga tona. Gre za besedne zveze, ki na prvi pogled delujejo preprosto. V resnici pa je ravno “poldruga” tista, ki marsikomu povzroča nemalo težav. Nekateri menijo, da pomeni “ena in pol”, drugi, da je to nekaj med eno in dvema. Tretji izraz […] Objava Zakaj poldruga tona še vedno povzroča zmedo se je pojavila na Vse za moj dan .
ZanimivostiVse za moj danpred 2 dnevoma, 5 urami in 34 minutami
Hrvaška ima veliko otokov, a le redki zadržijo svojo dušo, ko jih doseže turizem. Šolta je eden redkih, ki mu to uspeva. Med bolj slavnimi sosedi, kot sta Hvar in Brač, ostaja tih, skoraj sramežljiv. A v svoji tišini skriva tisto, kar vse bolj pogrešamo: pristen stik z naravo, mir, domačnost in občutek, da ste […] Objava Ta hrvaški otok ostaja v senci Hvara in Brača, a ima vse, kar iščete na dopustu se je pojavila na Vse za moj dan .