Karamelizirana čebula
Na rezine narezano čebulo stresemo v široko ponev. Na malo olja začnemo pražiti. Sprva čebula postekleni, začne sproščati vodo, ki naj na vročem izpari. Čebulo v tem času tudi posolimo in po potrebi dodajamo olje, da se nam ne zažge. Pražimo počasi, šele po 10 minutah čebula dobi rahel rjavkast pridih barve.
Zdaj dodamo maslo, pražimo dalje, postopno čebula pridobiva rjavkasto barvo in prijetno aromo. To je čas, ko jo sladkamo. Ko se po minuti zapeče na eni strani, z lopatico vse preobrnemo in to ponavljamo do želene barve.
Mesna štruca
Sredico kruha namočimo v vodi, dobro nadrobimo, začinimo z vsemi začimbami, nato stresemo na meso. Z rokami ali v mešalniku dobro pregnetemo, premešamo, da se povsem enakomerno razporedi. Dodamo še jajce in zmes znova pregnetemo, nato pustimo počivati 15 minut.
Oblikujemo dve štruci, ju položimo na pekač, ki ga postavimo v segreto pečico. Pečemo pri 160 stopinjah 30 minut, nato pri 180 stopinjah še 10 do 15 minut oz....