V dlan damo žličko soli, jo prelijemo s 3 žlicami olja in s to mešanico natremo meso.
Riž: Čebulo za riž sesekljamo, paprike operemo in narežemo na koščke, velike 1 x 1 cm, korenje olupimo in narežemo na tanjše rezine. V ponvi na vročem olju prepražimo čebulo, papriko in korenje. Dodamo riž, dobro premešamo, osolimo in zalijemo z vodo (2 prsta nad rižem), pokrijemo in kuhamo. Ko je riž kuhan, ga pokritega odstavimo s plošče.
Medtem pripravimo čebulno omako.
Ko je riž kuhan, v večji ponvi na hitro popečemo meso na obeh straneh, da začne zlato rumeneti. Ko vsega popečemo, ga damo v večjo ponev, v sredino naložimo čebulno omako. V manjši kovinski posodici pogrejemo konjak, ga prižgemo z vžigalnikom in gorečega nalijemo v sredo čebulne omake. Dokler plamen gori, posodo rahlo stresamo naprej in nazaj, da zgori ves alkohol.