Tema: Zeleno

SlovenijaDružinapred 20 dnevi
Cvetačna solata z mlado čebulo in jajcem Cvetačo razdelimo na cvetke in v slani vodi skuhamo, a naj še ostanejo nekoliko čvrsti. Odcedimo, ohladimo. Bučna semena na suho prepražimo v ponvi, da zadišijo, takrat jih prelijemo z bučnim oljem in takoj odstavimo. Stresemo jih na cvetačo v skledi. Zdaj dodamo narezano mlado čebulo, nasekljano trdo kuhano jajce, okisamo po okusu in povsem ohlajeno ponudimo. Špargljeva solata s čemažem in kruhki Šparglje očistimo, narežemo na koščke in v slani vodi prav na kratko skuhamo, da se malo zmehčajo, a še ostanejo čvrsti. Odcedimo in jih ohladimo. Kruh narežemo na kocke, nato v ponvi na malo sončničnega olja in masla opečemo, da postanejo hrustljavi. V skledi zmešamo ohlajene šparglje z narezanim čemažem, vse okisamo s sokom limone, oljčnim oljem, solimo, popramo, nato potresemo s kockami kruha. Takoj ponudimo. Po želji dodamo še kocke sira feta.